ON4OS

Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw – Sectie Oostende

1e Oostendse vriendenronde buitenshuis is een groot succes

Nadat we vorig jaar al merkten dat sommige secties zich buiten ergens opstelden in de zomermaanden om hun vriendenronde te doen, hadden we met sectie OST het idee om dit ook te doen. De zomer zat er echter al bijna op en de plannen werden meegenomen naar 2019. Gisteren was het dan zover: onze 1e vriendenronde ging door op de Bredense duinen.

Ronny ON4RK bediende naar 2-wekelijkse gewoonte de zender en Peter ON5US was logger. Het opstellen liep echter niet van een leien dakje. Zo’n tiental minuten voordat de ronde ging beginnen was alles opgesteld. De zender werd aangezet, maar we konden niks horen op de portabel. Kantelbare mast terug naar beneden, coax nazien, stuk coax vervangen. Het bracht echter geen soelaas. Gelukkig had Ronny een backup transceiver mee en deze deed het wel goed. Oef, net op tijd om met de ronde te beginnen.

We waren nog maar goed begonnen en de ene radioamateur na de andere kwam tevoorschijn om ons een bezoekje te brengen.Met meer dan 50 inmeldingen zijn we zeer tevreden dat we deze gezellige  vriendenronde konden afsluiten. Naar wekelijkse gewoonte zakten we erna af naar de vriendenronde van ONZ om ons daar ook in te melden.
Bernard ON5MB (CM van sectie ZTM – Zottegem) vertoefde aan de kust en heeft ons ook een bezoekje gebracht! Ham Radio connects people!

Marnix ON7MG deed ondertussen enkele testen met zijn nieuwe aanwinst. Een kite waarin hij een blue-tooth module heeft gestoken om zo met zijn portabel in de ether te gaan. Omdat we toch wel dichtbij een luchthaven zitten heeft Marnix ook aan de veiligheid gedacht en zijn kite voorzien van een rode ledverlichting 🙂


Bedankt aan alle inmelders en ook aan alle bezoekers: Ruben ON3RVH en xyl, Rob ON4ROB, Marnix ON7MG, Jean Pierre ON4CJP en Nina, Jean ON4OPA en xyl, Kristoff ON1ARF, Rik ON3VR, en Bernard ON5MB (de CM van sectie ZTM Zottegem). Hopelijk kunnen we dit opnieuw doen over 2 weken (31 juli 2019).

Oja, nog bijna vergeten te melden dat er ook een reporter van de Krant van Westvlaanderen langs is geweest. Intussen staat er al een artikel over onze ronde op hun site: https://kw.be/nieuws/samenleving/geslaagde-vriendenronde-voor-oostendse-radioamateurclub-in-bredense-duinen/article-normal-384405.html
Je kan je bij kw.be gratis registreren om 4x per maand een gratis +artikel te lezen.

Geef een reactie

ON4OS © 2018 Frontier Theme