ON4OS

Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw – Sectie Oostende

Arduino @ uba-ost

Homebrew @ the shack in uba-ost

Binnenkort willen we jullie wat bijbrengen omtrent het gebruik van micro controllers. Je hebt er zodanig veel en je vindt ze zowaar overal in terug. Om het kalf bij de horens te vatten is geopperd om met arduino te werken. Waarom? Een grote community rond het gegeven, goed bestel bare producten, gemakkelijk in gebruik… toegankelijk voor iedereen. zelfs zonder programmeer ervaring want dit platform werkt met een vereenvoudigde IDE waar iedereen wat mee kan.

Arduino is een opensourcecomputerplatform dat is opgebouwd rond de ATmega168microcontroller van Atmel en het softwareontwikkelplatform Processing. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Met Arduino is het mogelijk apparaten en objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen. Op basis van deze input kan een Arduinoschakeling autonome actie initiëren door het afgeven van digitale en analoge outputsignalen. Input kan bijvoorbeeld worden gegenereerd door schakelaars, lichtsensoren, bewegingsmeters, afstandsmeters, temperatuursensoren, of op basis van commando’s afkomstig van internet, een radiomodule of een ander apparaat met een seriële interface. Outputsignalen kunnen bijvoorbeeld motoren, lampjes, pompjes en beeldschermen aansturen, maar ook input genereren voor een andere Arduinomodule.

bron: wikipedia

Agenda:

* Vrijdag 6-12-2013 introductie / 20H30

Geef een reactie

ON4OS © 2018 Frontier Theme