ON4OS

Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw – Sectie Oostende

Test op de Bredense duinen

Afgelopen woensdagavond waren Ronny ON4RK en ikzelf, Peter ON5US QRV vanop de duinen in Bredene. Ronny had onlangs een ready-to-start koffer gebouwd voor de 2M-band. In de koffer zit een TM-D700e (zendtoestel en display) en een SWR-meter. Velen herinneren zich nog dat we vorige jaar 2x de vriendenronde gehouden hebben vanop de duinen. Een activiteit dat zeker geapprecieerd werd en dat we willen herhalen.

De ‘Ready-to-Start’ box van Ronny ON4RK: een SWR-meter en een Kenwood TM-D700e met apart front-display

Afgelopen woensdag hebben we ons materiaal en uiteraard de nieuwe koffer van Ronny getest. We hadden rond 20u afgesproken aan de parking van het Staf Versluys in Bredene. Met een steekwagentje konden we makkelijk de accu, koffer, tafeltje en enkele maststokken vervoeren naar het paviljoentje (goed herkenbaar met zijn rode dak) vervoeren. Een beetje uitgeput en bijna aangekomen op de top zagen we er een persoon met een richtantenne staan. Het bleek Peter ONL12713 te zijn. Hij woont al een 7-tal jaren in Bredene en is afkomstig van Zaventem. Hij is lid van onze club en staat te popelen om de basiscursus bij ons te volgen. Iets wat momenteel on hold staat door de Covid-19 crisis. Hopelijk kunnen we zeker in het najaar terug een cursus organiseren. Het was dus een leuke en aangename kennismaking met Peter. Hij had zijn zelfgemaakte richtantenne mee en was al aan het luisteren naar de vriendenronde van Oostende die op dat moment al bezig was (deze week georganiseerd door Martin ON4CBK).

Peter ONL12713 uit Bredene

Een tiental minuten later waren Ronny en ik ook QRV en konden we ons inmelden in de Oostendse en Knokse vriendenronde. We hadden ook een QSO met ON4… uit Lochristi, goed voor zo’n 65 km. Met een rapport van 5/4 op een vermogen van zo’n 8 Watt was onze test dus meer dan geslaagd.
Hopelijk kunnen we aanstaande woensdag (8 juli 2020) met goed weer QRV zijn op de Bredense duinen.
Mss tot dan?


[/vc_column_text]

Geef een reactie

ON4OS © 2018 Frontier Theme